02/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Galette med løk og bacon
Er du glad i pai? Og pannekaker?
Tenker du at å lage en egen glutenfri paibunn er litt for krevende eller stressende? Da har jeg løsningen til deg her!
Stek opp "en haug" bokhvetepannekaker og bruk noen av disse som bunn - resten blir til en deilig dessert)
Dette trenger du:
- 4-5 Bokhvetepannekaker se oppskrift her
- 2 store løk
- 200 gram bacon, gjerne røkt
- Olivenolje
- 4 egg
- 2,5 dl matfløte
- 150 gram revet Västerbotten ost eller Comtè ost
- Litt timian, oregano
- Paiform
- Bakeark
Dette gjør du:
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Legg et bakepapir i bunn av paiformen
- Dekk bunnen med 4-5 pannekaker, la de overlappe hverandre
- Skjær opp løken i tynne skiver og stek lett i litt olje til løken er blank.
- Kutt så opp bacon i passe biter og stek videre.
- Fordel revet ost over bunnen før du legger på den stekte løken og bacon.
- Visp egg og matfløte lett sammen, krydre med litt pepper og hell over fyllet.
- Strø litt timian og oregano (eller andre urter) over
- Stekes i ca 25 min, midt i ovnen. Legg et bakepapir over om du synes den fort blir brun i kantene
Tips! Server med en frisk, grønn salat
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar