Galette med pære og hasselnøttkrem

Høsten er definitivt her og med den norsk frukt på sitt aller beste. Noen av oss er så heldige å ha snille naboer med både pære- og epletrær og det ga i dag muligheten til å bake en nydelig galette fylt med pærer og med en deilig krem med hasselnøtter. 

Pærer er best å spise når de er litt harde og krispy - men etter noen minutter i ovnen blir de ekstra søte og nesten enda bedre. 

 

Du trenger:

til fyllet;

  • 3 pærer
  • 150 gram kesam
  • 40 gram malte hasselnøtter 
  • 60 gram sukker
  • 1 ts Maismel
  • 2-3 ss melk/ havremelk
  • en håndfull hasselnøtter grovt hakket til pynt
  • 2 ss rårørsukker
  • melk/ havremelk til pensling

 

Dette gjør du:

Sett oven på 220 ° C

Lag deigen som anvist på pakken, men du slipper å  legge deigen kaldt så det punktet kan du hoppe over.

Finn frem to bakeark og legg deigen på det ene bakepapiret og legg det andre oppå. Bruk så en kjevle til å kjevle deigen jevn utover som en sirkel - men ingen fare om den blir ujevn da kantene skal brettes inn etter at fyllet er lagt. I tillegg skal en galette ha et litt rustikt utseende : )

Bland kesam, malte hasselnøtter, sukker, maismel, og melk/ plantebasert sammen og fordel kremen jevnt utover bunnen. Ikke fyll bunnen helt ut til kanten med krem, men la det være igjen ca 5 cm.

Del pærene i to, ta ut kjernen og skjær i tynne skiver. Fordel pæreskivene utover bunnen. Brett så kanten inn og pensle lett med litt melk/ plantebasert. Bland resten av hasselnøttene med rårørsukker og dryss dette over galetten.

Stekes i 25-30 min. Følg med på tiden - når kantene har fått en fin gylden farge er den ferdig stekt. 

Avkjøles lett på bakerist og nytes gjerne mens den er lunken. God som den er eller med litt is eller vaniljekesam. 

Faktis overraskende god også dagen derpå :)  

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha