14/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Galette med sensommerens gleder
Når hagen gir deg plommer, skogen gir deg blåbær, naboen gir deg bjørnebær og Verkstedet har den beste pai miksen ja da blir det ganske enkelte en nydelig galette med smak av sensommer.
Du trenger til bunn:
- 1 pose Paibunn miks
- 80 gram romtemperert smør
- 1 egg
- 60 gram melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 4-6 ss vann
Til fyll:
- Vaniljekrem
- plommer uten sten
- blåbær
- bjørnebær
- litt rårørsukker
- 1 egg til pensling
- mandelflak
Dette gjør du:
Start med bunnen. Følg fremgangsmåten for Søt Pai men tilsett i tillegg litt vaniljeekstrakt. Pakk deigen inn i plast og la ligge i kjøleskap min 30 min.
I mellomtiden deler du plommene i to og fjerner steinene.
Kjevel deigen enklest ut ved å legge bunnen på et bakeark og legg et nytt bakepapir oppå. Kjevle ut til en jevn og fin leiv. Smør et lag med vaniljekrem på, ha på delte plommer, blåbær og bjørnebær og avslutt med et lite dryss rårørsukker. Brett kantene inn rundt hele galetten, pensle sammen et egg og smør kantene før du drysser litt mandelflak over.
Stekes på 210 C i ca 25 min
Serveres lun med litt is, creme fraiche eller vaniljekesam.
Kommentarer
Skriv en kommentar