31/05/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Gifler av surdeig
Glutenfrie gifler bakt med surdeig - overraskende godt dette også : )
Her forsøkte jeg meg på en vri uten å mate opp surdeigen i tillegg til at jeg lot deigen stå over natten.
Bildene taler for seg selv synes jeg.
Du trenger:
- 2 ss surdeig
- 400 g Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 150 g Kesam eller soyayoghurt
- 2 dl melk eller plantebasert
- 40 gram romtemperert smør i terninger
- Smør, kanel og sukker og til fyll
Dette gjør du:
Start med å måle opp kesam og melk. Her tar du alt rett fra kjøleskapet, uten oppvarming.
Hell blandingen i en bakebolle, tilsett surdeig, Søt Bakemiks og bland godt sammen ved hjelp av k-spade.
Når deigen er blandet sammen tilsetter du smøret, en terning av gangen.
Fortsett å blande deigen til smøret er godt blandet inn i deigen.
Dekk så bakebollen med plast og la heve på kjøkkenbenken over natten, eller i kjøleskapet. Velger du å sette den i kjøleskapet så la den stå litt på kjøkkenbenken før du baker den ut.
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken før du legger deigen på. Jobb deigen lett sammen ved hjelp av hendene og bruk en kjevle til å kjevle den jevnt ut til et rektangel.
Smør på smør jevnt utover leiven, dryss på kanel og sukker. Del så deigen opp i tykke nok deler slik at du får gifler når du ruller sammen. Jeg fikk 7 stk. Rull sammen og legg på stekebrett dekket med bakepapir. Dekk til med plast og la heve ytterlig min 1 time.
Pensle lett med sammenpisket egg, eller la det være.
Stek på 210 grader i ca 20-25 min til giflene har blitt gyldne og fine.
Avkjøles lett på rist.
God fornøyelse!
Tips! Om ikke alle blir spist opp er det lurt å putte de som blir til overs i frysern - på den måten kan du ha gifler på lur "når det trengs"
Kommentarer
Skriv en kommentar