27/11/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Gingerbread Cookies
Bak den første luken i adventskalenderen finner du en oppskrift på nydelige pepperkaker ☃️ Arranger pepperkakeverksted den første adventshelgen, det skaper ordentlig julestemning og er en hyggelig start på desember ❤️
Du trenger:
- 150 g kokossukker
- 70 g lønnesirup
- 75 g kokosolje
- 90 g Bokhvetemel
- 90 g Hirsemel*
- 45 g Havremel
- 45 g Mandelmel
- 5 g Fiberhusk
- 2 ts natron
- 4 ts kanel
- 4 ts ingefær
- 2 ts allehånde
- 2 ts nellik
- 2 ts kardemomme
- 1 ts muskatnøtt
- 1/2 ts sort pepper
- 1/4 ts salt
- 100 g mandel- eller soyamelk
Dette gjør du:
1. Bland mel, fiberhusk, salt, natron og krydder i en bolle.
2. Ha kokossukker og lønnesirup i en kjele og varm forsiktig til sukkeret har smeltet. Kokossukker blir lett brent, så pass på at det ikke koker. Når sukkeret har smeltet og blandingen er varm, tilsetter du kokosolje og blander dette godt i.
3. Hell sukkerblandingen i de tørre ingrediensene og bruk en gaffel til å blande sammen. Deigen vil være tørr og smuldrete.
4. Tilsett melken og bland til får en jevn og klissete deig. La deigen være i bollen, dekk til og sett den i kjøleskapet over natt.
5. Deigen er nå relativt fast og lett å håndtere. Ha deigen på lett melet bakebord (vi brukte rismel), del den opp i flere mindre biter, kjevle ut til 2-3 mm tykkelse og stikk ut pepperkaker i ulike fasonger.
6. Legg pepperkakene forsiktig på et bakepapirkledd stekebrett. Stek pepperkakene ved 170°C (over- og undervarme) midt i ovnen. Det tar omtrent 7-9 minutter. For litt mykere pepperkaker er 7 min nok, mens 9 minutter gir ordentlig sprø pepperkaker.
7. La pepperkakene hvile på stekebrettet et par minutter, før du avkjøler dem videre på rist. Oppbevar de avkjølte kakene i en tett kakeboks. Nyt❣️
Kommentarer
Skriv en kommentar