Glutenfri 17. mai bakst

17. mai fortjener en god frokost, eller kanskje mer en laaang lunsj. Hvorfor ikke lage en krans som både er dekorativ og smakfull?

 

Focaccia miksen gjør dette til en enkel løsning. OM du vil lage en større ring eller flere så dobler du bare oppskriften : )

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 150 gram kesam eller soyayoghurt (finnes også laktosefri kesam)
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 20 gram smør
  • Valmuefrø eller sesamfrø 

Dette gjør du:

  1. Følg fremgangsmåten på baksiden av posen
  2. Sett deigen til heving i bakebollen, min 30 min
  3. Kle en kakeform med bakepapir
  4. Ha litt ekstra mel tilgjengelig og strø dette lett på kjøkkenbenken
  5. Ta deigen ut av bakebollen og form "boller" som du så legger i ring ytterst mot kakeformen. La det være litt luft mellom bollene da det vil heve ytterligere.
  6. Sett til heving nye 30 min
  7. Pensle lett med sammenpisket egg, olje eller litt vann og strø med valmuefrø eller sesamfrø
  8. Stekes på 200 grader i ca 25 min
  9. Avkjøles lett på rist før du pnter med bånd og legger på et hyggelig fat
    God fornøyelse! Og god feiring! 
0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha