25/09/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfri granola
Hjemmelaget granola er vel noe av det smarteste du kan lage? Det sikrer en god start på dagen, i tillegg til at du selv kan bestemme andel sukker du vil tilsette for å gjøre den akkurat passe søt og smakfull uten at det nødvendigvis er sukker det er mest av i din løsning. Her er et forslag til ingredienser som du selvsagt fint kan endre på/ legge til om du ønsker å bruke for eksempel andre typer nøtter, tørket frukt og/ eller bær.
Dette trenger du:
- 250 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted
- 250 gram diverse nøtter/ frø som hasselnøtter, mandler, mandelflak, valnøtter, solsikkekjerner, sesamfrø (jeg hadde nøtter igjen fra jul som jeg brukte)
- 2 ts havsalt
- 1 dl eplejuice
- 1 ss honning
- 1 ss smør
- 100 gram tørket bær/ frukt etter smak
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 140 grader.
- Hakk alle nøtter grovt og bland med Müsli med Chia.
- Ha eplejuice, smør og honning i en liten kjele og varm opp dette til alt er løst opp
- Bland så det våte sammen med det tørre - blandes godt i en bakebolle
- Dekke et stekebrett med bakepapir og hell blandingen godt utover
- Stek i ca 50 min til blandingen har fått en fin og gylden farge, men pass på å røre og blande litt underveis slik at det blir tekst jevnt
- Avkjøles før du tilsetter tørket frukt/ bær
- Oppbevares i en tett glasskrukke eller boks.
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar