26/03/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfri Gulrotkake
Gulrotkake, saftig, myk og med deilige kryddersmaker!
Du trenger:
- 175 gram Rismel fullkorn fra Det Glutenfrie Verksted
- 125 gram Bokhvetemel fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram Hirseflak fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 ss bakepulver
- 1 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1/4 ts revet muskatnøtt
- 2 dl sukker (jeg brukte opp rester av Kokosblomstsukker og Rårørsukker)
- 3 dl rapsolje
- 4 egg
- 5 dl revne gulrøtter (3-4 stk avhengig av størrelsen)
- Liten langpanne
Kremostglasur:
- 150 gram mascarponeost
- 1,5 dl kremfløte
- 1 dl melis
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader
- Kle en liten langpanne med bakepapir
- Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha disse i en bakebolle
- Pisk sukker og rapsolje sammen og tilsett så ett og ett egg og bland sammen.
- Bland inn gulrøttene i den våte blandingen og tilsett så melblandingen
- Bland dette lett sammen
- Hell røra over i langpanneformen, bruk en slikkepott så du får med deg alt.
- Stekes i ca 20-25 min
- Avkjøles på rist mens du lager kremosten
- Smør kremosten på, dryss gjerne litt kakepynt på toppen og server! : )
Hverdagslykke!! <3
Oppskrift er også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" og bildet er tatt av Line Dammen.
Kommentarer
Skriv en kommentar