Glutenfri julekake

Glutenfri julekake

«Alt er mulig» om du har en miks med Søt Bakemiks tilgjengelig. Denne gangen ble det Julekake – smaker jo himmelsk som den er eller så serverer du den tradisjonelt med smør og brunost. Kos blir det, garantert!

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
  • 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk
  • 145 gram kesam (1/2 boks) eller soyayoghurt
  • 2 dl melk/ melkefritt
  • 20 gram smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 lite pakke rosiner (ca 43 gram)
  • Egg til pensling
  • 1 bakepapir
  • En liten springform

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, og tilsett ekstra kardemomme og rosiner. Om du har fulgt oppskriften ved å bruke Bolle miks posen tidligere så erstatter du den posen enkelt med Søt Bakemiks.
  • Bland godt og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min på et lunt sted.
  • Form deigen på en bakematte – og dette får du fint til uten noe ekstra mel. Skulle deigen være litt klissete bruker du litt ekstra mel på hendene og former en stor bolle.
  • Legg deigen i en kledd springform og sett til ny heving, ca 30 min.
  • Pensle julekaken med sammenpisket egg før du setter til steking.
  • STEKETID: Sett stekeovnen på 200 grader, og stek på nederste rille i ca 25 min. Synes du toppen blir for brun så legger du et bakeark på toppen. Følg med på steketiden!

Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. Denne kan du også fint fryse ned om du får litt til overs. Skjær den da først opp i skiver og varmes lett i brødrister. 

God fornøyelse!


P.s - du finner også mange andre juleoppskrifter og baketips i min bok Glutenfri Jul - følg linken til nettbutikken om du ønsker å kjøpe den

0 0
Feed