07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfri julekake
Julekake, julekake hjemmebakt brød.... Her er det mange gode kombinasjoner, og dette er en variant som skaper vann i munn og gode minner fra deilige kvelder med tente lys, fyr i peisen og nybakt julekake med smør og brunost. Eller med nyrørt jordbærsyltetøy på..
Oppskrift og bilder er hentet fra boka "Glutenfri Jul"
Du trenger:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted (400 gram)
- 1 pk tørrgjær eller 1/2 pk fersk
- 140 gram Kesam (1/2 boks) eller soyayoghurt
- 2 dl melk/ melkefritt
- 20 gram smør
- 1 ts kardemomme
- 1 lite pakke rosiner (ca 43 gram)
- Egg til pensling
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen, og tilsett ekstra kardemomme og rosiner.
- Bland godt og la deigen heve i bakebollen i ca 30 min på et lunt sted.
- Form deigen på en bakematte, og ha litt ekstra mel tilgjengelig om du opplever deigen klissete. Elt deigen lett sammen og form den til en stor bolle.
- Legg deigen i en kledd springform og sett til ny heving, ca 30 min.
- Pensle julekaken med sammenpisket egg før du setter til steking.
- STEKETID: Sett stekeovnen på 200°C og stek på nederste rille i ca 25 min. Synes du toppen blir for brun så legger du et bakeark på toppen. Følg med på steketiden!
Avkjøles på rist før du skjærer opp i passende stykker og server som den er eller med det du liker best. Denne kan du også fint fryse ned om du får litt til overs. Skjær den da først opp i skiver og så varmes den enkelte opp i en brødrister.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar