29/11/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfri julekrans
Julekrans med julekrydder som både lukter og smaker av jul...
Du trenger:
- 2 poser Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted (800 gram)
- 4 dl melk/ melkefritt
- 1 beger kesam/ soyayoghurt (280 gram)
- 40 gram smør
- 2 ts kardemomme
- 1 pakke fersk gjær
Fyll blandes godt sammen:
- 150 gram mykt smør
- 100 hakkede mandler eller mandelflak
- 3 ss rårørsukker
- 6 ts kanel
- 2 ts ingefær
- 2 ts nellik
Pynt:
- Sammenpisket egg
- Perlesukker
- Mandelflak
- Melis
Dette gjør du:
Sørg for at alle ingredienser er romtempererte. ølg så fremgangsmåten på baksiden av posen med Søt Bakemiks. Løs gjæren opp i fingerlunken væske. Tilsett kardemomme og bakemiksen og bland godt, helt i kjøkkenmaskin i 5-10 min. Hold gjerne igjen litt av melet til utbakingen. Heves i 45 min
Legg en bakematte på kjøkkenbenken, ha deigen på den og kna litt før du triller den ut til en lang pølse. Klapp denne flat og kjevle ut i passe bredde. Smør på fyllet og dryss over hakkede mandler eller mandelflak. Rull leien sammen og legg den med skjøten ned på et stekebrett kledd med bakepapir. Form så ønsket krans og fest tverrskjøtene godt sammen. Klipp ca 3 cm tykke snitt i kransen og legg så deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. La den så etterheve i 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader, pensle kransen godt med sammenpisket egg og strø på perlesukker og mandelflak. Stekes på nederste rille i ca 30 min.
Kommentarer
Skriv en kommentar