Glutenfri Pinsa

Du kjenner igjend en følelsen når du er på handletur og ser fristende alternativer til litt ekstra kos men så er det selvsagt ikke glutenfritt. 

Denne gangen var det Pinsa. De dukker stadig opp men denne gangen tenkte jeg at "hallo, det kan vi jo få til!" glutenfritt så klart! : )

Og - det ble kjempegodt! Brukte favoritten Focaccia miks. 

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks
  • 1 pose tørrgjær
  • 150 gram kesam 
  • 4 dl vann
  • 20 gram olivenolje

Fyll:

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl revet ost
  • 1 pære skåret i tynne skiver
  • 1 boks artisjokkhjerter (fra den lille skinkefabrikk) 
  • litt vårløk/ purre
  • pinjekjerner
  • litt baby spinat
  • Olivenolje
  • Salt & pepper

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen men tilsett litt mer vann, lik beskrivelsen over. Bland deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin og sett til heving min 45 min.

Sett ovnen på 250 C og bruk gjerne en pizzastein som du da varmer opp sammen med ovnen.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og jobb deigen lett sammen. Den skal være klissete så ikke tilsett for mye mel. 

Legg deigen på et bakeark og jobb den lett ut til en avlang form. Bruk fingrene til å lage litt huller, lik hvordan du gjør det når du baker focaccia. Ringle over litt olivenolje, strø litt havsalt over og stek i ca 12 min. 

I mellomtiden forbereder du fyllet. 

Ha pinsa'n over på en rist og ha på fyllet i følgende rekkefølge;

Smør ut creme fraiche og fordel revet ost over. Legg på pæreskiver, artisjokkhjerter, litt vårløk/ purre og stek så videre i ca 5 min til du ser osten har smeltet og fått en fin gylden farge. 

Ta ut av ovnen og dryss over litt babyspinat og ristede pinjekjerner. Ringle over litt olivenolje og til slutt litt salt og pepper. 

Nytes!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha