07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfri plommekake
Når hagen bugner med plommer og du finner inspirasjon til å bake en ny plommekake som i tillegg smaker himmelsk ja da må den jo deles. Håper du har tilgang til plommer selv, hos naboen, hos besteforeldre eller i din lokale butikk. Her har du hvertfall en oppskrift jeg kan anbefale.
Dette trenger du:
- 5 dl plommer – plommene deles i to og plommestein fjernes
- 1,75 dl sukker (øk til 2 dl øm du ønsker litt søtere kake og om plommene ikke er såå søte)
- 150 smør
- 5 dl focacciamiks fra Det Glutenfrie Verksted
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 0,25 ts salt
- 3 egg
- 2,5 dl tyrkisk yoghurt
- Litt ekstra plommer til pynt
- Litt mandelskiver til pynt
Dette gjør du:
- Del plommene i to og fjern stenene.
- Sett stekeovnen på 175 grader.
- Pisk smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin.
- Tilsett ett og ett egg mens du pisker forsiktig.
- Bland de tørre ingrediensene og sikt inn dette vekselvis med yoghurten.
- Vend tilslutt inn plommene.
- Kle en kakeform str 22 cm med bakepapir og hell deigen oppi.
- Legg noen halve plommer på toppen til pynt og strø litt mandelskiver på toppen.
- Stekes i ca 45 min men følg med på tiden og bruk en trepinne til å sjekke om kaken er gjennomstekt før du tar den ut. La den være litt fuktig.
Serveres lett avkjølt med pisket krem til. Lykke! <3
Kommentarer
Skriv en kommentar