21/12/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Fine rundstykker, glutenfrie så klart!
Lyse, luftige rundstykker som skaper den lille ekstra gode stemningen rundt julebrunsjen.
Oppskrift og bilde er hentet fra boka"Glutenfri Jul".
Du trenger:
- 2 poser Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pk fersk gjær
- 7 dl vann
- 280 gram kesam (eller soyayoghurt)
- 40 gram smør
- glutenfrie havregryn som pynt
Dette gjør du:
- Sørg for at kesam, smør og vann holder lunken temepratur, 37 grader, før du blander i gjæren.
- Hold igjen litt av melet til utbaking.
- Bland alt godt i kjøkkenmaskin i min 5 min
- La heve i bakebollen 30-45 min
- Ta litt ekstra mel på kjøkkenbenken, alternativt bruk en bakematte.
- Form ønsket størrelse på rundstykkene med hendene, bruk litt ekstra mel om du synes deigen er klissete men pass på at du ikke overdriver det.
- Sett rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir og la de heve nye 30 min
- Sett ovnen på 215°C
- Lag et par snitt i hvert rundstykke og strø litt havregryn på toppen
- Stekes midt i ovnen i ca 25-30 min
- Avkjøles på rist
Nytes lett avkjølte og har du noen til overs legger du disse i fryseren og tar opp neste gang det frister med hjemmebakte rundstykker! :)
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar