fine rundstykker, glutenfrie

Glutenfrie, fine rundstykker

Lyse, luftige rundstykker som skaper den ekstra gode stemningen til en sen frokost eller lang lunsj. 


Du trenger:

  • 2 poser Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 280 gram kesam (eller soyayoghurt)
  • 40 gram smør
  • glutenfrie havregryn som pynt 

Dette gjør du:

  1. Sørg for at kesam, smør og vann holder lunken temepratur, 37 grader, før du blander i gjæren.
  2. Hold igjen litt av melet til utbaking.
  3. Bland alt godt i kjøkkenmaskin i min 5 min
  4. La heve i bakebollen 30-45 min
  5. Ta litt ekstra mel på kjøkkenbenken, alternativt bruk en bakematte. 
  6. Form ønsket størrelse på rundstykkene med hendene, bruk litt ekstra mel om du synes deigen er klissete men pass på at du ikke overdriver det.
  7. Sett rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir og la de heve nye 30 min
  8. Sett ovnen på 215 grader
  9. Lag et par snitt i hvert rundstykke og strø litt havregryn på toppen 
  10. Stekes midt i ovnen i ca 25-30 min
  11. Avkjøles på rist

Nytes lett avkjøle og har du noen til overs legger du disse i fryseren og tar opp neste gang det frister med hjemmebakte rundstykker! :)

God fornøyelse!


Oppskriften er hentet fra boka Glutenfri Jul.

0 0
Feed