07/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 2 Kommentarer
Glutenfrie gulrotmuffins
Ååå disse - rett og slett en søt liten opptur ;)
Dette trenger du:
- 3 egg
- 125 gram sukker (jeg brukte kokosblomstsukker da det var det jeg hadde i skapet, men du bruker det sukkeret du ønsker)
- 100 gram glutenfritt mel (jeg brukte Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted da det var det jeg hadde tilgjengelig denne dagen)
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts natron
- 1/4 ts salt
- 1 ts kanel
- 65 gram rapsolje
- 2 stk gulrot, ca 200 gram (helst økologiske så slipper du å skrelle de)
Til glasuren trenger du:
- 100 gram naturell kremost, romtemperert
- 50 gram melis (smak deg frem)
- en skvis sitronsaft
- litt strøssel til pynt
- Eller du dropper glasur og bare strør litt melis over for en lettere variant
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader.
- Pisk egg og sukker hvitt og luftig.
- Tilsett så det tørre.
- Riv gulrøttene og bland inn.
- Fordel røra jevnt i ca 10 muffinsformer - jeg brukte store men bruker du mindre så kan det bli 12 stk.
- Stekes i ca 25 min men følg med på tiden og bruk gjerne en kakepinne som du stikker ned i muffinsen for å se at den er ferdig stekt.
- Avkjøles på rist mens du lager glasuren.
Nytes! <3
Disse er holdbare så smaker like godt dagen etter!
Kommentarer
10/11/2019 av Heidi
Hei, hvordan er disse å fryse?
20/11/2019 av Monica
Hei Heidi, beklager sent svar men nettsiden har vært under "ombygging" ; ) Men ingen problem å fryse disse men da uten glasur. Ta de opp litt i forkant og de tines fort på kjøkkenbenken. Kos deg ! /Monica
Skriv en kommentar