11/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfrie hamburgerbrød
Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 2021.
Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød.
Denne oppskriften kan du bruke til å løse begge deler.
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 gram smeltet smør
- 3 dl kulturmelk
- 1 dl vann
- 1 ss honning
- 1 pk fersk gjær
Dette gjør du:
Sett oven på 200° ettre heving.
Start med å varme opp kulturmelk, vann o gsmør til fingerlunken temperatur. Bland deretter inn honningen og løs opp gjæren i væsken før du heller den i en bakebolle. Tilsett så melet. Blandes godt i en kjøkkenmaskin, bruk k.spade (grind), min 5 min.
Sett til heving i 45 min
Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og form deigen til en avlang pølse som du deretter deler opp i like deler - jeg får 9 burgerbrød av denne oppskrfiten.
Kle et stekbrett med bakepapir og form burgerbrødene runde. Trykk dem flate før du legger dem på stekebrettet. Sett til ny heving i ca 30 min mens ovnen varmes opp.
Pensle med vann o gstrø sesamfrø på før du setter dem mist i ovnen og steker i ca 20 min.
Burgerbrødene er ferdige når de har en lett gyllen farge.
Nytes!
Kommentarer
Skriv en kommentar