Glutenfrie hamburgerbrød

Glutenfrie hamburgerbrød

Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 2021.

 

Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød. 

Denne oppskriften kan du bruke til å løse begge deler.

 

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 50 gram smeltet smør
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss honning
  • 1 pk fersk gjær

 

Dette gjør du:

Sett oven på 200° ettre heving.

Start med å varme opp kulturmelk, vann o gsmør til fingerlunken temperatur. Bland deretter inn honningen og løs opp gjæren i væsken før du heller den i en bakebolle. Tilsett så melet. Blandes godt i en kjøkkenmaskin, bruk k.spade (grind), min 5 min. 

Sett til heving i 45 min

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og form deigen til en avlang pølse som du deretter deler opp i like deler - jeg får 9 burgerbrød av denne oppskrfiten. 

Kle et stekbrett med bakepapir og form burgerbrødene runde. Trykk dem flate før du legger dem på stekebrettet.  Sett til ny heving i ca 30 min mens ovnen varmes opp. 

Pensle med vann o gstrø sesamfrø på før du setter dem mist i ovnen og steker i ca 20 min. 

Burgerbrødene er ferdige når de har en lett gyllen farge. 

Nytes!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha