glutenfrie knekkebrød

Glutenfrie knekkebrød

Knekkbrød miksen til Det Glutenfrie Verksted er det flere av dere som har lett etter og savner i butikkhyllene. Det gjøres stadig endringer i utvalget i fri for hylla, og noen ganger skjer det dessverre at en favoritt utgår. Så for å "bøte på såret" vil jeg dele jeg oppskriften med dere her. Min lille adventspresang til deg - da disse er gode både som tilbehør til julens godsaker til frokost og lunsj, men også som base til å lage Sjokoladeknekke som også står i boka Glutenfri Jul :)


Du trenger:

  • 100 gram solsikkekjerner
  • 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn (om du bruker glutenfrie havregryn anbefaler jeg å mose disse litt først)
  • 85 gram linfrø, hele
  • 70 gram sesamfrø
  • 65 gram gresskarkjerner
  • 5 dl kokende vann
  • 3 bakeark og en kjevle

Dette gjør du:

1. Vei opp alle de tørre ingrediensene, og bland disse lett i en bakebolle.

2. Kok opp 5 dl vann som du heller over blandingen.

3. La stå og svelle min 15 min.

4. Sett stekeovnen på 200 grader (kan også bruke varmluft men da 190 grader)

5. Legg to bakeark på kjøkkenbenken og del så blandingen på disse to bakearkene.

6. Legg det siste bakearket over deigen og klem utover. Bruk en kjevle til å fordele deigen jevnt utover bakearket. 

7. Sett inn begge brettene, og ta ut etter 5 min og bruk en pizzaskjærer til å dele opp i passe størrelse.

8. Bytt plass på brettene underveis og stek videre i 20 min. 

9. Fjern bakepapir og legg knekkebrødene på en rist og sett tilbake i avslått ovn og la de stå der til ovnen er kald. På den måten får du sprø, digge knekkebrød.


God fornøyelse!


0 0
Feed