Glutenfrie pølsebrød

Denne oppskriften har jeg også delt i boka "Et glutenfritt kjøkken" 2021.

 

Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød

Denne oppskriften kan du bruke til å løse begge deler.

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 gram smeltet smør
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss honning
  • 1 pk fersk gjær
     

Dette gjør du:

Sett ovnen på 200° etter heving.

Start med å varme opp kulturmelk, vann og smør til fingerlunken temperatur. Bland deretter inn honningen og løs opp gjæren i væsken før du heller den i en bakebolle. Tilsett så melet. Blandes godt i en kjøkkenmaskin, bruk k-spade (grind), min 5 min. 

Sett til heving i 45 min.

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og form deigen til en avlang pølse som du deretter deler opp i like deler - jeg får 9 pølsebrød av denne oppskriften. 

Kle et stekbrett med bakepapir og form pølsebrødene avlange før du legger dem på stekebrettet. Sett til ny heving ca 30 min mens ovnenv armes opp. Pensel med vann og strø sesamfrø på om du ønsker.

Stekes midt i ovnen i ca 20 min. Pølsebrødene er ferdige når de har fått en lett gyllen farge. 

Nyt! 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha