Glutenfrie proteinrundstykker

Glutenfrie proteinrundstykker

Snakk om en enkel og fantastisk god variasjon på nystekte rundstykker fylle av proteiner og gode næringsstoffer. Holdbare er de også :)

Dette trenger du:

  • 180 gram Müsli med Chia fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 100 gram bokhveteflak eller glutenfrie havregryn (om du bruker glutenfrie havregryn anbefaler jeg å mose disse litt først)
  • 100 gram solsikkekjerner
  • 85 gram linfrø, hele
  • 70 gram sesamfrø
  • 65 gram gresskarkjerner
  • 2 små bokser cottage cheese (500 gram)
  • 4 egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • En liten eske rosiner (125g) – rosiner kan droppes eller byttes ut med annen type tørket frukt som aprikos, tranebær, goji bær, fiken, alt etter hva du liker og hva som frister.

Dette gjør du:

  • Bruk en blender til å blande cottage cheese, egg, bakepulver, og salt til en glatt masse. Tilsett så alle tørre ingredienser, og eventuelle rosiner og bland godt sammen til det blir en fast masse.
  • Bruk hendene og form rundstykker som du legger på stekebrett kledd med bakepapir. Jeg fikk totalt 14 rundstykker ut av denne deigen.
  • Stekes på 180 grader varmluft i ca 20 min – følg alltid med på steketiden da den varierer både i forhold til ovn og størrelsen på rundstykkene.
  • Avkjøl lett på rist før du nyter med ditt favorittpålegg! 


Smaker himmelsk med Snøfrisk og litt urter!


God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha