glutenfrie stjernekaker

glutenfrie stjernekaker og hvite kakemenn

Advarsel;) Disse er skikkelig søte, men på den annen side så trenger vi jo litt søtt innimellom, og hvertfall til jul!

Søte små stjerner som forsvinner før du vet ordet av det :). Derfor er også oppskriften stor og kan gi mange stjerner, eller du baker hvite kakemenn og koner. Deigen er så god at du må følge litt med på bakerne ;)

 

Du trenger:

  • 325 gram sukker
  • 150 gram romtemperert smør
  • 3 egg
  • 750 gram Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted (2 poser a 430 gram)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 dl matfløte

Denne oppskriften er stor og gir hele 4 brett med kaker.

Dette gjør du:

  1. Rør romtemperert smør sammen med sukker, blandes godt i kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett så ett og ett egg av gangen under stadig omrøring.
  3. Bland sammen alt det tørre og rør det inn i eggeblandinge og matfløten.
  4. Blandes godt sammen og settes kaldt over natten (min 12 timer)
  5. Sett ovnen på 200 grader.
  6. Bruk et bakeark og kjevle ut deigen.
  7. Trykk ut små stjerner med pepperkakeformer. Bruk gjerne ulike størrelser på stjernene, og stek forløpende i ca 12 min midt i ovnen.
  8. Stjernene er ferdige stekt når de har fått en gylden farge. 
  9. Avkjøles på rist. 
  10. Oppbevares i en tett kakeboks. 

TIPS! Perfekt deig og utgangspunkt for hvite kakemenn og koner <3

0 0
Feed

Skriv en kommentar