Glutenfrie vaniljeboller

Glutenfrie vaniljeboller

Supergode boller fylt med vaniljekrem! 

Dette trenger du:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pakke fersk gjær
  • 2 dl melk
  • 143 gram kesam eller soyayoghurt
  • 25 gram smør, smeltet
  • 1 pk Piano vaniljekrem – eller lag din egen hjemmelagede vaniljekrem ved å følge denne linken .
  • 1 egg til pensling (ikke nødvendig)

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen – sett deigen til heving 30-45 min.
  • Legg en silikon/ bakematte på kjøkkenbenken og ta deigen ut av bakebollen, elt med litt ekstra mel om nødvendig.
  • Del opp deigen i 12 like deler.
  • Ta en del av gangen og lag en bolle som du så trykker flat.
  • Ta en spiseskje med vaniljekrem og legg på i midten av leiven.
  • Brett så deigen rundt kremen og legg på stekebrett kledd med bakepapir med skjøten ned.
  • Etterhev i ca 30 min.
  • Pensel med egg (ikke nødvendig)
  • Stekes på 210 grader 10-15 min. Følg med på tiden.
  • Avkjøles på rist

Dryss litt melis over eller pynt med melisglasur og nyyyt :)

0 0
Feed