13/02/2025 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Glutenfritt "Rugbrød"
Har du savnet rugbrød? I dag deler vi en superenkel oppskrift på glutenfritt “rugbrød”.
Her har vi brukt favoritten Fiberbrød miks som base. Dette brødet er full av smak, sunt fett, proteiner og fiber. Vi gleder oss til å høre hva du synes!
Du trenger:
- 1 pose Fiberbrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 10 g kakao
- 2 ts karve
- 1 pose tørrgjør
- 25 g mørk sirup eller melasse
- 360 g vann
Dette gjør du:
1. Bland de tørre ingrediensene i en stor bakebolle.
2. Tilsett mørk sirup/melasse og vann og elt deigen i ca. 5 minutter.
3. Kle en brødform med bakepapir. Bruk en slikkepott til å få all deigen over i brødformen. Glatt overflaten med litt vann, dryss over solsikkefrø og la deigen heve tildekket i 45-60 minutter.
4. Forvarm ovnen til 200°C. Stek brødet i 50 minutter midt i ovnen.
5. Avkjøl på rist. Server med godt pålegg. God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar