11/11/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Goro
Goro er vel den mest tradisjonelle julekaken? Det er de færreste som har eget gorojern, men jeg tror du kan finne et om du spør venner og kjente, en bestemor eller tante? Og når du først har deigen på plass og jernet i hus, så er det en fryd å steke disse - utrolig fin deig å jobbe med og en morsom aktivitet. I tillegg får du kaker med et fantastisk mønster.
Årets julekake favoritt?
Oppskrift også delt i boka "Glutenfri Jul"
Du trenger:
- 1 egg
- 50 gram rårørsukker
- 1 1/4 dl kremfløte
- 1/2 sitron, finrevet skall og saften
- 1/2 ts kardemomme
- 125 gram smør
- 125 gram smult
- ca 350 gram Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted (hold av resten til utbaking)
Dette gjør du:
Ta ut smør og smult fra kjøleskapet slik at det blir romtemperert og mykt. Visp egg og sukker til eggedosis. Visp fløten stiv og vend kremen forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett så kardemomme og saften samt revet skall av en halv sitron.
Elt smør og smult sammen til det blir mykt, bruk en gaffel, så blir det enklere. Tilsett så smørblanding og mel vekselsvis i eggedosisen, og elt deigen til den blir jevn, men ikke seig. Dekk bakebollen med plast og la deigen hvile over natten.
Legg deigen på en bakematte og ha litt glutenfritt mel tilgjengelig. Kjevle deigen ut til en tynn leiv. Klipp ut et mønster av gorjernet som du så skjærer ut former/ kaker etter. Varm opp jernet og stek goro til de er gyldne. Pass på at du deler de opp mens de er varme. Om du ønsker rette kanter klipper du det til mend de er varme.
Avkjøles på rist. Oppbevares i tett kakeboks.
Kommentarer
Skriv en kommentar