15/08/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Grønnsak fritters
Når grønnsaksesongen er på sitt beste er det bare å la se friste. Disse frittersene smaker riktignok godt hele året - bare prøv :)
Du trenger:
- 100 g gul løk
- 100 g sellerirot
- 150 g squash
- 150 g potet
- 75 g kikertmel
- 20 g focaccia miks
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts chilipulver
- 1 ts sort pepper
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 ss extra virgin olivenolje
- 1 ts natron
- 1/2 ts havsalt
- håndfull persille, hakket
Yoghurt Tahini Dip:
- 250 yoghurt naturell
- 20 g (2 ss) tahini
- 1 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts paprika
- 1/4 ts chilipulver
- 1/4 ts havsalt
- 1/2 ss sitronsaft
- 1/2 ss persille, finhakket
Slik gjør du:
1. Riv potet, sellerirot og squash grovt. Klem ut så mye væske som mulig av den revne squashen. Bruk gjerne et kjøkkenhåndkle til å vri ut vannet.
2. Finhakk løken og ha den i en bolle sammen med de revne grønnsakene. Tilsett de resterende ingrediensene og bland godt. La blandingen hvile i 5-10 minutter.
3. Varm en stekepanne med litt kokosolje over middels høy varme. Bruk en spiseskje og legg blandingen i stekepannen. Du får plass til 6-7 grønnsakslapper i pannen av gangen. Stek lappene til de er gylne på undersiden og begynner å stivne på oversiden (3-4 min.). Snu lappene forsiktig med stekespade og stek dem ferdig.
4. Lag yoghurtdippen ved å blande sammen ingrediensene til en jevn saus.
5. Server grønnsakslappene varme med yoghurtdippen ved siden av.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar