17/08/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Grove horn og matpakke tips
Nydelige horn som passer perfekt i matpakken!
Du trenger:
- 1 pose Nistebrødmiks
- 100 g Focacciamiks eller annet glutenfritt mel
- 4 dl lunkent vann
- 1 pose tørrgjær
- 20 g flytende smør
- Sesamfrø
Dette gjør du:
1. Bland sammen alle ingrediensen i en kjøkkenmaskin og la det elte i minst 5 minutter.
2. Ha deigen over på kjøkkenbenken og kjevle til en rund form. Ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig om du opplever deigen klissete. Del så deigen i 12 like store deler og ha på fyllet i den bredeste enden.
3. Rull så hornene sammen, start med den bredeste delen. Ha hornene over på et brett, pensle med solsikkeolje og strø over sesamfrø.
4. Sett hornene til heving i minimum 30 minutter før du steker de på 200 grader varmluft i 10 minutter.
Hornene er knallgode med en gang de kommer ut av ovnen, men de kan også fint fryses ned.
TIPS! Lager du matpakke kan du fint legge et frossent horn rett i matboksen, da vil det være tint til matpausen☀️
Kommentarer
Skriv en kommentar