09/08/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Grove Muffins med revet gulrot
Perfekte muffins bakt på vår egen Nistebrød miks, tilsatt revet gulrot og litt nøtter. Vil du ha de søte tilsetter du bare mere lønnesirup. Perfekt med på tur, i matpakken eller om du bare er litt fysen på noe godt.
Lykke å få denne med i matboksen, eller hva?
Du trenger (ca 10 muffins):
- 1 pose (375g) Nistebrød miks
- 1 ts bakepulver
- 3 dl melk/ plantebasert
- 2 egg
- 2 små gulrøtter revet
- 0,5 dl hakkede hasselnøtter (alt valnøtter)
- 2 ts kanel
- 0,5 dl lønnesirup* lønnesirup kan økes eller reduseres helt etter ønske. Vår oppskrift gir kun en smak av litt søtt.
- Litt hakkede nøtter til topping
Dette gjør du:
Sett stekeovnen på 180 C
Bland melk/ plantebasert, egg, lønnesirup og gulrøtter godt sammen i en bolle. Tilsett så bakemiks, bakepulver, kanel og hakkede nøtter og bland sammen.
Finn frem et muffinsbrett, smør disse eller bruk store muffinsbeger og full de halvfulle. Strø gjerne litt hakkede nøtter på toppen.
Stekes i ca 18-20 min.
Avkjøles på bakerist og ta muffins ut av formen så de ikke blir "soggy" i bunnen.
Nytes!
Kommentarer
Skriv en kommentar