Gule bomber - naturlig glutenfritt

Gule bomber er ikke bare til jul, men en (veldig ;)) søt liten fristelse du kan servere året rundt. Og best av alt, det er naturlig glutenfritt

 

Du trenger (ca 15 stk):

Gul krem:

  • 3 stk eggeplommer
  • 1,25 dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • 1,5 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 g meierismør

Mandeltopper:

  • 3 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 230 g mandelmel


Pynt: (kan utelates)

  • 150 g mørk sjokolade

 

Dette gjør du:

Start med å lage kremen. Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vaniljesukker i en liten kjele og kok opp på middels temperatur mens du konstant rører. La koke et par min. Ta kjelen til siden og tilsett til slutt smøret som du rører inn og blander godt til alt er smeltet. Sett til siden og avkjøl mens du lager mandeltoppene.

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett så sukker litt og litt til du får en hvit og stiv marengs. Mal mandler til mandelmel, alternativt bruk ferdig malte mandler og vend inn i marengsen. 

Sett stekeovnen på 180C. Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha blandingen i en sprøytepose og form 30 runde former på bakebrettet.

Stekes i ca 20 min til kakene har fått en litt gylden farge. Avkjøles på rist. 

Fyll en ny sprøytepose med den gule kremen og sprøyt dette på halvparten av bunnene før du legger andre halvdel oppå. 

Pynt med litt sjokolade om du vil men disse er så søte at det nesten ikke er nødvendig. 

Oppbevares i tett kakeboks kjølig i min en uke  - alternativt fryser du ned og tar opp noen timer før servering. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha