Gulrotsuppe og focaccia

Gulrotsuppe og focaccia

Denne kombinasjonen er veldig enkel å tilberede og utrolig smakfull! Fargerik og skikkelig høst mat. Start med å mikse deigen til Focaccia – følg fremgangsmåten på baksiden av Focaccia miks posen så slipper jeg å gjenta den her;).

La deigen stå til heving mens du kutter opp ingrediensene til suppa.

Dette trenger du av ingredienser:

Til gulrotsuppe:

  • 700 gram økologiske gulrøtter i biter
  • 1 løk hakket
  • 4 hvitløkfedd hakket
  • 1 liten chili hakket
  • 20 gram fersk ingefær hakket
  • 1 ts koriander frø knust i morter
  • 8 dl kyllingkraft
  • 2 appelsiner – saft fra disse tilsvarer ca 2,5 dl
  • Salt & pepper
  • Fersk koriander til pynt/ dekor
  • Litt olje

Dette gjør du:

  • Kutt alle grønnsaker/ ingredienser først.
  • Varm litt olje i en kjele og fres løk blank, tilsett hvitløk, chili, ingefær og gulrøtter og la surre med løken noen minutter før du tilsetter kyllingkraft og appelsinjuice.
  • Kok opp og la koke til gulrøttene er passe myke.
  • Bruk en stavmikser til å «mose» suppa til en jevn og fin konsistens.
  • Fyll opp ønsket menge i suppeskål og strø litt frisk, hakket koriander over før du serverer med nybakte, varme focaccia.

Oppskriften er også delt i magasinet Farge no5 Høst 2016.

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha