glutenfrie hamburger og pølsebrød

Hamburger- og pølsebrød

Det er alltid noen som savner glutenfrie hamburgerbrød eller pølsebrød.

Her har jeg gjort det enkelt for deg med en oppskrift som fungerer til begge deler : ).

Oppskriften og bildene er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks (430 gram)
  • 50 g smeltet smør/ flytende margarin
  • 3 dl kulturmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss honning
  • 1 pakke fersk gjær

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 C, etter heving
  2. Start med å varme opp kulturmelken sammen med vann og smør til fingerlunken temperatur, bland så inn honning og løs til slutt opp gjæren i væsken.
  3. Bland væsken med bakemiksen og bland godt ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Bruk k-spade (grind), og bland i min 5 min. 
  4. Sett til heving, dekket med plast i ca 45 min

Fremgangsmåte hamburgerbrød (9 stk)

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken, elt deigen lett og form den til en avlang pølse som du deretter deler opp i like deler. Dekke stekebrett med bakepapir og form burgerbrødene runde. Trykk dem flate før du legger de på stekebrettet og setter til ny heving ca 30 min mens ovnen varmes opp. Pensle med vann og strø sesamfrø på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 20 min. 

Fremgangsmåte pølsebrød (9 stk)

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken, elt deigen lett og form den til en avlang pølse som du deretter deler opp i like deler. Dekk et stekebrett med bakepapir og form avlange pølsebrød. Sett til ny heving ca 30 min mens ovnen varmes opp. Pensle med vann og strø sesamfrø på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 20 min. 

TIPS!

Ikke tilsett for mye mel ved utbaking - da kan resultatet fort bli tørt. 

TIPS!

Perfekt oppskrift å bruke også til lyse rundstykker

Tips!

Bruk samme oppskrift til glutenfrie pitabrød! 

 

0
Feed

Skriv en kommentar