24/05/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
HavreCookies
En perfekt liten sak som holder seg lenge og smaker skikkelig godt!
Du trenger:
- 150 g usaltet smør (bruk gjerne melkefritt smør, da kan de med melkeallergi også spise de)
- 40 g lønnesirup
- 30 g vann
- 1/2 ss bakepulver
- 135 g Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 g kokosmasse
- 110 g Müsli med chia/ lettkokte havregryn glutenfritt
- 100 g brunt sukker
- En klype havsalt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 160 C
- Start med å smelte smøret i en kjele, la det koke litt etter det er smeltet så det blir gyllent, 3-4 minutter.
- Ha lønnesirup og vann i smøret og la det småkoke et par minutter til. Ta kjelen vekk fra plata og rør så inn 1/2 ss bakepulver, dette vil skumme en del.
- Mål opp alle de resterende ingrediensene og ha i en kjøkkenbolle, hell så smørmassen over og bland godt.
- Finn frem et bakeark og lag kuler av cookiedeigen, ca en spiseskje store og plasser de med god avstand i mellom seg. Ikke klem de flate de flyter godt utover i ovnen.
- Stek havrecookiesene på 160 grader i ca 15 minutter. Sett til avkjøling etter steking og oppbevar i en tett boks (eller spis opp alle med en gang )
Nyt helgen og cookies☀️
Kommentarer
Skriv en kommentar