havrekjeks

Havrekjeks glutenfrie så klart!

Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!

Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.

Du trenger:

  • 125 g romtemperert smør/ melange
  • 150 g Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
  • 50 g havregryn 
  • 75 g rårørsukker
  • 2 egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 60 g pistasjnøtter hakkede
  • 25 g tørkede tranebær

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 C
  2. Vei opp alle de tørre ingrediensene og bland dette sammen i en bakebolle. 
  3. Tilsett så 2 egg og romtemperert smør i terninger. 
  4. Blandes lett sammen i en kjøkkenmaskin med k-spade, alternativt bruker du hendene.
  5. Kle et stekebrett med bakepapir og form så 9-12 like store kjeks som du fordeler på stekebrettet. 
  6. Stekes i ca 25 min - følg med på tiden. Når kjeksene har fått en litt gylden farge er de klare. 
  7. Avkjøles på rist 

 

Perfekt å ha med på tur, som en liten kos til kaffen eller som en overraskelse i matboksen : )

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha