22/02/2021 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Havrekjeks glutenfrie så klart!
Nesten en liten matpakke i disse kjeksene!
Og her kan du fint bytte ut mengde nøtter og tranebær med dine egne favoritter eller basert på hva du har tilgjengelig.
Du trenger:
- 125 g romtemperert smør/ melange
- 150 g Havremel fra Det Glutenfrie Verksted
- 50 g havregryn
- 75 g rårørsukker
- 2 egg
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 60 g pistasjnøtter hakkede
- 25 g tørkede tranebær
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 200 C
- Vei opp alle de tørre ingrediensene og bland dette sammen i en bakebolle.
- Tilsett så 2 egg og romtemperert smør i terninger.
- Blandes lett sammen i en kjøkkenmaskin med k-spade, alternativt bruker du hendene.
- Kle et stekebrett med bakepapir og form så 9-12 like store kjeks som du fordeler på stekebrettet.
- Stekes i ca 25 min - følg med på tiden. Når kjeksene har fått en litt gylden farge er de klare.
- Avkjøles på rist
Perfekt å ha med på tur, som en liten kos til kaffen eller som en overraskelse i matboksen : )
Kommentarer
Skriv en kommentar