Hirsegrøt med smak av påske

Hva med å lage denne til påskefrokosten? En fyldig og superenkel grøt toppet med frisk appelsin, knasende mandler og mørk sjokolade. 

Perfekt påfyll før påskens aktiviteter :)

Du trenger (2 porsjoner):

  • 100 g hirseflak
  • 20 g havremel (kan erstattes av 20 g hirseflak)
  • 5 dl væske (saften av 1 appelsin + resten vann/melk)
  • 2 ts revet appelsinskall 
  • ¼ ts vaniljepulver
  • ¼ ts kardemomme
  • liten klype salt


Topping:

  • 70% sjokolade
  • 1 appelsin
  • ristede mandelflak (eller mandler)


Slik gjør du:

1. Bland sammen hirseflak og havremel i en kjele og tilsett væske, appelsinskall, vaniljepulver, kardemomme og salt. Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig. La grøten koke under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Spe ut med litt vann om du synes grøten er for tykk. Smak til med salt.

2. Skjær skallet av appelsin, del i båter og skjær i biter. Finhakk litt sjokolade og grovhakk mandler (hvis du ikke bruker mandelflak). 

3. Ha grøten i porsjonsskåler og server med appelsin, ristede mandelflak og finhakket sjokolade. 

God fornøyelse!

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha