03/04/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Hirsegrøt med smak av påske
Hva med å lage denne til påskefrokosten? En fyldig og superenkel grøt toppet med frisk appelsin, knasende mandler og mørk sjokolade.
Perfekt påfyll før påskens aktiviteter :)
Du trenger (2 porsjoner):
- 100 g hirseflak
- 20 g havremel (kan erstattes av 20 g hirseflak)
- 5 dl væske (saften av 1 appelsin + resten vann/melk)
- 2 ts revet appelsinskall
- ¼ ts vaniljepulver
- ¼ ts kardemomme
- liten klype salt
Topping:
- 70% sjokolade
- 1 appelsin
- ristede mandelflak (eller mandler)
Slik gjør du:
1. Bland sammen hirseflak og havremel i en kjele og tilsett væske, appelsinskall, vaniljepulver, kardemomme og salt. Kok opp på middels varme mens du rører forsiktig. La grøten koke under stadig omrøring i ca. 5 minutter. Spe ut med litt vann om du synes grøten er for tykk. Smak til med salt.
2. Skjær skallet av appelsin, del i båter og skjær i biter. Finhakk litt sjokolade og grovhakk mandler (hvis du ikke bruker mandelflak).
3. Ha grøten i porsjonsskåler og server med appelsin, ristede mandelflak og finhakket sjokolade.
God fornøyelse!
Kommentarer
Skriv en kommentar