Hjemmelaget granola

Frokosten er det desidert viktigste måltidet for meg. Den sikrer jo en god start på dagen! Det å lage sin egen granola er så enkelt at det nesten er litt gøy.

Oppskriften er hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken". Bilder tatt av Line Dammen 

Bruk denne basisoppskriften og varier med det du har i huset av ulike nøtter og/ eller tørket frukt. 

Du trenger:

  • 250 gram Musli med Chia
  • 250 gram diverse nøtter eller frø som hasselnøtter, mandler, mandelflak, valnøtter, solsikkekjerner, sesamfrø
  • 2 ts havsalt
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • valgfritt: 100 gram tørket bær/ frukt etter smak

Dette gjør du:

Sett ovnen på 140 C

Ha eplejuice, smør og honning i en liten kjele og varm til alt er oppløst. Hakk nøttene grovt og bland disse sammen med müslien. Bland det våte med det tørre i en bakebolle. Dekk et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. 

Stek i ca 50 min til blandingen  hat fått en gyllen farge. Pass på å røre/ blande litt underveis så det bl  rjevnt stekt. 

Avkjøles. Oppbevares i tett glasskrukke eller boks. Nytes med din favorittyoghurt, som topping på din kjøleskapsgrøt, sammen med melk eller plantebasert eller som topping på en liten dessert.

 

TIPS!

OM du vil tilsette tørket frukt eller bær så gjør du det først når blandingen er avkjølt. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha