08/02/2022 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Hjemmelaget granola med peanøttsmør
Whow! Er du glad i granola OG peanøttsmør? Kanskje ikke i denne kombinasjonen, men denne anbefaler jeg deg å teste.
En ny favoritt som du enkelt "smeller sammen" med kun få ingredienser. I tillegg til å være glutenfri og økologisk er den også vegansk.
Se bare her : )
Du trenger:
- 2,5 dl Müsli med Chia
- 50 gram Peanøttsmør fra plantego' (økologisk)
- 2 ss lønnesirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ts kanel
- 1/4 ts havsalt
Dette gjør du:
- Sett ovnen på 175 C
- Bland peanøttsmør, lønnesirup, vaniljeekstrakt sammen og tilsett så Müsli med Chia, kanel og havsalt og bland alt godt sammen
- Kle et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen jevnt utover
- Stek i ca 10 min og bruk en stekespade til å vende blandingen. Den skal nå ha klumpet seg litt sammen og du kan bruke stekespaden til å løse det litt opp, men noen klumper er bare fint.
- Stek i ca 10 min til - eller til du ser at blandingen har fått en gylden og fin farge.
- Avkjøl blandingen på rist og oppbevar den i en tett boks.
Brukes som granola til din favoritt yoghurt/ melk/ plantebasert toppet med litt bær eller spises som den er. God fornøyelse!
TIPS! Dette er en liten porsjon som fint kan dobles.
TIPS! Lønnesirup kan byttes ut med honning, men da er ikke oppskriften lenger vegansk
Kommentarer
Skriv en kommentar