Hjemmelaget glutenfri ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta

Hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta

Ikke la navnet på miksene våre begrense deg, her har nemlig Focaccia miksen blitt til hjemmelaget ravioli fylt med spinat, spekeskinke og ricotta. 

Du trenger:

  • 4 stk medium egg
  • ca 250 gram Focaccia miks
  • 1 ss xanthan gum 
  • 100 gram frisk spinat
  • 150 gram ricotta
  • 100 gram finhakket spekeskinke
  • 30 gram finrevet parmesan
  • 1 ts kvernet pepper

 

Dette gjør du:

  1. Bland sammen mel og xanthangum ved å legge melet på en bakematte og så lager du en liten vulkan der du kan putte eggene i.
  2. Visp eggene gradvis inn i melet, og dersom deigen oppleves veldig bløt så tilsetter du litt mer mel men kun litt om gangen tildu etterhvert får en fast deig som du pakker inn i plast og lar hvile i 30 min. 
  3. Imens lager du fyllet:
  4. Kok opp vann, ha spinat i og la det koke opp i kun 30 sek. Ha det så direkte over i kaldt vann. Klem så alt vannet ut av spinaten og finhakk den. Bland så inn de øvrige ingrediensene og sett i kjøleskapet sålenge. 
  5. Nå starter jobben med å lage pasta og har du pastamaskin bruker du denne men hvis ikke så kan du fint bruke en kjevle til å kjevle ut deigen og pass på at du gjør den så tynn som mulig. 
  6. Ta et glass eller lignende og trykk ut rundinger. Deretter legger du en rund leiv med pastadeig, har i litt fyll og klemmer godt til. Pass på at du ikke legger på for mye. Klem kantene godt sammen.
  7. Kok raviolien i vann med litt salt i ca 4 min eller til al dente. Tiden kan variere noe ut ifra hvor tykk deigen ble da du kjevlet den ut.

Dette er en oppskrift og en prosess som tar litt tid så vi anbefaler deg at du skjenker deg noe godt i glasset, setter på din favoritt spilleliste og koser deg mens du holder på, eller at du inviterer flere i familien til å delta. Denne retten gjør seg også om du vil invitere til pastakveld med jentegjengen!

0
Feed

Skriv en kommentar