Hjerterundstykker

Nydelige søte rundstykker som er perfekte å servere både til mors- og farsdag, til valentines eller på en helt vanlig dag. 

Søte å se på, og supergode på smak!

 

Du trenger:

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1/2 boks (150 gram) Kesam
  • 3,5 dl vann
  • 20 gram olivenolje alt smør
  • 1 pose tørrgjær
  • Frø og kjerner til pynt (kan utelates)
  • Sammenpisket egg til pensling (kan utelates)

 

Dette gjør du:

Følg fremgangsmåten på posen og bland deigen godt ved hjelp av en kjøkkenmaskin.

Sett til heving på lunt sted i min 45 min. 

Ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og elt deigen lett sammen. Form deigen til en avlang pølse og del opp i like deler, ca 8 stykker.

Form hver del til en avlang form og bruk så deigkutter til å dele deigen på langs slik at du får to like remser som fortsatt henger fast i bunn. Brett så delene innover slik at det blir et hjerte.

Legg hjertene på et stekebrett kledd med bakepapir, og la de heve på et lunt sted mens ovnen varmes opp til 215 C. 

Pensle med sammenpisket egg og strø litt frø og kjerner over, kun hvis ønskelig. 

Stekes i ca 25 min til rundstykkene har fått en fin og gylden farge.

Avkjøles lett på bakerist og nytes lunkne med favorittpålegget. Perfekt også som tilbehør til en suppe eller salat.  

 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha