16/02/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Horn med fikenfyll
Horn med fikenfyll ✨
Horn er ganske så enkelt å lage og er fristende både til frokost og i matpakken. Disse passer også godt i tursekken! Fikensyltetøyet er fantastisk godt, og det du har til overs kan brukes som pålegg.
Horn (16 stk):
- 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær
- 350 g lunkent vann
- 150 gram kesam eller soyayoghurt
- 20 gram smeltet (plantebasert) smør
- 1 pisket egg eller 2 ss mandelmelk + 1 ss lønnesirup til pensling
- finhakkede mandler til dryss
Fikenfyll:
- 100 g tørket fiken
- 50 g dadler
- 1 dl vann
- ½ appelsin, saft og skall
- 1 ts vaniljesukker
Lag fikenfyllet:
1. Skjær fiken og dadler i små biter og ha dem i en gryte med vann, appelsinsaft, appelsinskall og vaniljesukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter under jevnlig omrøring til væsken er kokt inn.
2. Ta gryten av varmen og avkjøl blandingen i 10 minutter. Blend fikenmassen jevn med en stavmikser. Hell fikenfyllet på et rent glass med lokk og sett kaldt.
Lag horn:
1. Visp sammen lunkent vann og kesam/soyayoghurt i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken.
2. Tilsett Focaccia miks og smeltet smør og elt i 5 minutter. Deigen vil være klissete. Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 1 time.
3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og bruk en slikkepott til å få deigen ut av bakebollen. Dryss litt mel på deigen og del den i to like store stykker (ca 480 g). Form hvert stykke til en sirkel på ca. 25 cm i diameter.
4. Skjær hver sirkel i 8 “pizzastykker”, og smør fikenfyllet (1-2 ts) på alle deigstykkene. Rull dem sammen til horn, og legg dem med snippen ned på to stekeplater med bakepapir. La hornene etterheve i 30-45 minutter.
5. Sett ovnen på 210°C over- og undervarme. Pensle hornene med pisket egg eller mandelmelk + lønnesirup, og dryss med finhakkede mandler. Stek dem i ca. 25 minutter.
6. Avkjøles på rist og serveres lune, eller frys ned til senere bruk i matpakken. Nyt!
Denne oppskriften ble vi inspirert av Maison Mat&Vin.
Kommentarer
Skriv en kommentar