Horn med fikenfyll

Horn med fikenfyll ✨

Horn er ganske så enkelt å lage og er fristende både til frokost og i matpakken. Disse passer også godt i tursekken! Fikensyltetøyet er fantastisk godt, og det du har til overs kan brukes som pålegg.

 

Horn (16 stk):

  • 1 pose Focaccia miks fra Det Glutenfrie Verksted 
  • 1 pose tørrgjær eller 50 g fersk gjær
  • 350 g lunkent vann
  • 150 gram kesam eller soyayoghurt
  • 20 gram smeltet (plantebasert) smør
  • 1 pisket egg eller 2 ss mandelmelk + 1 ss lønnesirup til pensling 
  • finhakkede mandler til dryss


Fikenfyll:

  • 100 g tørket fiken
  • 50 g dadler
  • 1 dl vann
  • ½ appelsin, saft og skall
  • 1 ts vaniljesukker


Lag fikenfyllet:

1. Skjær fiken og dadler i små biter og ha dem i en gryte med vann, appelsinsaft, appelsinskall og vaniljesukker. Kok opp og la det småkoke i ca. 10 minutter under jevnlig omrøring til væsken er kokt inn. 

2. Ta gryten av varmen og avkjøl blandingen i 10 minutter. Blend fikenmassen jevn med en stavmikser. Hell fikenfyllet på et rent glass med lokk og sett kaldt. 


Lag horn:

1. Visp sammen lunkent vann og kesam/soyayoghurt i en bakebolle. Løs opp gjæren i væsken. 

2. Tilsett Focaccia miks og smeltet smør og elt i 5 minutter. Deigen vil være klissete. Dekk til bakebollen og la deigen heve i ca. 1 time. 

3. Dryss litt mel på kjøkkenbenken og bruk en slikkepott til å få deigen ut av bakebollen. Dryss litt mel på deigen og del den i to like store stykker (ca 480 g). Form hvert stykke til en sirkel på ca. 25 cm i diameter.

4. Skjær hver sirkel i 8 “pizzastykker”, og smør fikenfyllet (1-2 ts) på alle deigstykkene. Rull dem sammen til horn, og legg dem med snippen ned på to stekeplater med bakepapir. La hornene etterheve i 30-45 minutter. 

5. Sett ovnen på 210°C over- og undervarme. Pensle hornene med pisket egg eller mandelmelk + lønnesirup, og dryss med finhakkede mandler. Stek dem i ca. 25 minutter.

6. Avkjøles på rist og serveres lune, eller frys ned til senere bruk i matpakken. Nyt!

 

Denne oppskriften ble vi inspirert av Maison Mat&Vin. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha