01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Horn med sesamfrø
ca. 8 stk.
Lyse horn med sesamfrø som kan spises når som helst, enten som de er eller med noe godt på. Fine å ha med på tur eller i matpakken.
Bilde og oppskrift hentet fra boka "Et glutenfritt kjøkken"
Du trenger:
- 1 pose Focaccia miks (430 gram)
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 fersk gjær
- 3,5 dl fingerlunkent vann
- 150 gram kesam/ laktosefri eller soyayoghurt fungerer også om du må bake laktose eller melkefritt)
- 20 gram smeltet smør
- 1 egg til pensling (ikke nødvendig)
- Sesamfrø
- litt ekstra glutenfritt mel til utbaking
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200 C etter heving.
Følg fremgangsmåten på posen, men bytt andel olje med smør (bruk gjerne flytende melange). La deigen heve i min 30 i bakebollen.
Finn frem bakematte, eller ha litt ekstra mel på kjøkkenbenken og form deigen med hendene før du kjevler ut til en rund leiv.
Del opp i 8 "pizzastykker" med en pizzaskjærer og rull sammen til horn. Sett gornene på et stekebrett kledd med bakepapir. La heve i 30-40 min., pensle med sammenpisket egg og strø på sesamfrø.
Stekes midt i ovnen i ca. 25 min.
Avkjøles på rist.
Tips!
Her er det like lurt å doble oppskriften med en gang
Tips!
Bruk samme deigen til å bake horn med feks skinke og ost.
Kommentarer
Skriv en kommentar