Iskake med jordbær glutenfri

Iskake med jordbær

En helt nydelig kake å servere til 17. mai og best av alt er at den kan lages i forveien - så det eneste du trenger å huske på til selveste dagen er en kurv jordbær og et dryss melis til pynt : )

Du trenger til bunnen:

•50 gram Cornflakes uten sukker fra Det Glutenfrie Verksted

•20 gram kokosmasse

•20 gram smør

•50 gram hvit sjokolade

Til isen

•6 dl kremfløte

•1 boks søt kondensert melk

•1 ts vaniljeekstrakt eller pulver

•1 kurv jordbær

Til pynt

•jordbær

•melis

•flagg

 

Dette gjør du:

  1. Finn frem kakeform str 20 cm og kle denne med bakepapir.
  2. Smelt smør, ha i sjokoladen og bland dette sammen.
  3. Knus cornflakes lett, bland inn kokosmasse og bland så dette inn i smør/ sjokolade blandingen. Helles i kakeformen og press blandingen ned slik at du får en kompakt og jevn bunn.
  4. Lag isen ved å røre kremfløte og kondensert melk sammen, piskes til du får en tykk stivpisket krem. Rør inn vaniljeekstrakt/ pulver til slutt.
  5. Fyll så kakebunnen med jordbær ved å skjære av toppen. Jeg startet ytterst og fylte så opp hele bunnen.
  6. Fyll på med kremen og bank formen lett ned på benken slik at kremen faller på plass og fyller hele formen.
  7. Dekk så til kaken og sett den i frysern - gjerne over natten før servering.
  8. Ta kaken ut av formen, fjern bakepapiret og la iskaken stå litt for å mykes opp for du pynter med hele og delte jordbær på toppen og tilslutt et lite dryss med melis på toppen
  9. Pynt med flagg og servèr!

Gratulerer med dagen!

0
Feed

Skriv en kommentar