27/11/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Julekake med tranebær og appelsin
Vi gir deg oppskriften på en ny variant av den tradisjonelle glutenfrie julekaken som vi har delt tidligere. Denne er tilsatt tranebær, revet appelsinskall og litt julekrydder.
Du trenger:
- 1 pose Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 20 g smeltet smør
- 150 g kesam (½ boks)
- 2 dl melk
- ½ pk fersk gjær
- 1,5 dl tørkede tranebær/ tørket fiken
- 1 ss revet appelsinskall (kun det gule)
- 1 ts kardemomme
- 1/4-1 ts muskat
- 2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
Dette gjør du:
Følg fremgangsmåten på bakemiksen og tilsett i tillegg tørkede tranebær, revet appelsinskall, kardemomme, muskat og vaniljesukker/ ekstrakt.
Bland godt sammen.
La deigen heve i bakebollen i ca 45 min. Nå kan du velge om du vil lage den som en rund julekake eller i brødform.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og elt den lett sammen. Er deigen klissete jobber du den lett sammen med litt ekstra mel.
Ha et bakepapir på stekebrettet og ha rund julekake over på brettet. Bake du som brød dekker du en brødform med bakepapir og har deigen over i denne.
Sett til ny heving mens ovnen varmes opp til 210 C.
Rund julekake stekes i ca 25 min. Julekake i brødform stekes i ca 35 min.
Avkjøles lett på rist før den nytes i tykke skiver med godt smør og litt brunost, eller som den er.
Kommentarer
Skriv en kommentar