Kanelboller med eple

Kanelboller med eple

En miks, mange muligheter!! Bolle miksen er redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.

Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:

  • 2 poser Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1,5 ts kardemomme
  • 1 pk fersk gjær
  • 300 gram = 1 boks kesam (eller soyyoghurt for melkefritt)
  • 40 g smeltet smør
  • 4 dl melk

 

 

 

 

 

Til fyll:

  • 5-6 epler
  • 60 gram smør
  • 60 gram rårørsukker
  • 2-3 ss kanel
  • 100 gram mykt smør
  • Egg til pensling (ikke nødvendig)
  • Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)

 

 

 

 

 

 

Til glasur:

  • melis
  • melk eller vann (blander du melis med melk får du en hvitere glasur enn om du blander ut med vann ;))

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
  • Mens deigen hever forbereder du eplefyllet; skrell eplene kun om du tenker det er nødvending, smelt smør og fres eplebitene noen minetter. Dryss så over sukkeret og la det surre noen minutter til eplene er møre. 
  • Bland mykt smør og kanel sammen.
  • Kjevle ut en rektangulær lei og smør kanel og smørblandingen utover leiven før du fordeler eplefyllet på.
  • Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 10 like store biter
  • Kle en liten langpanneform med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving ca 30 min.
  • Sett ovnen på 210 grader.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
  • Avkjøles på rist og pyntes enkelt med melisglasur om du vil. 

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha