01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Kanelboller med eple
En miks, mange muligheter!! Bolle miksen er redningen, og denne dagen ble det en fantastisk god kombinasjon med epler fra naboen (epleslang er lov ;)) og inspo fra en av Lise Finckenhagen sine oppskrifter. Hun er det verdt å følge - bare et lite tips.
Dette trenger du til ca 10 store, saftige boller:
- 2 poser Bolle miks fra Det Glutenfrie Verksted
- 1,5 ts kardemomme
- 1 pk fersk gjær
- 300 gram = 1 boks kesam (eller soyyoghurt for melkefritt)
- 40 g smeltet smør
- 4 dl melk
Til fyll:
- 5-6 epler
- 60 gram smør
- 60 gram rårørsukker
- 2-3 ss kanel
- 100 gram mykt smør
- Egg til pensling (ikke nødvendig)
- Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)
Til glasur:
- melis
- melk eller vann (blander du melis med melk får du en hvitere glasur enn om du blander ut med vann ;))
Dette gjør du:
- Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
- La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen.
- Mens deigen hever forbereder du eplefyllet; skrell eplene kun om du tenker det er nødvending, smelt smør og fres eplebitene noen minetter. Dryss så over sukkeret og la det surre noen minutter til eplene er møre.
- Bland mykt smør og kanel sammen.
- Kjevle ut en rektangulær lei og smør kanel og smørblandingen utover leiven før du fordeler eplefyllet på.
- Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 10 like store biter
- Kle en liten langpanneform med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving ca 30 min.
- Sett ovnen på 210 grader.
- Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
- Avkjøles på rist og pyntes enkelt med melisglasur om du vil.
God fornøyelse! :)
Kommentarer
Skriv en kommentar