03/10/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Kanelsnurrer med sjokolade
Luftige og saftige kanelsnurrer med sjokolade. Kombinasjonen av kanel og sjokolade er kjempegod, bare prøv selv! Disse lager du enkelt med vår nye Bollemiks.
Kesam, melk og smør kan enkelt byttes ut med et plantebasert eller laktosefritt alternativ.
Du trenger:
- 1 pose Bollemiks
- 20 g smeltet smør
- 150 g kesam (½ boks)
- 2 dl melk
- ½ pk gjær (fersk eller tørr)
Sjokoladefyll med kanel:
- 90 g smør, mykt
- 70 g brunt sukker
- 1 ss kakaopulver
- 2 ss kanel
- 70 g mørk eller melkesjokolade, hakket
Slik gjør du:
1. Smelt smør og bland inn kesam og melk. Varm opp væsken til fingerlunken og løs opp gjæren.
2. Ha Bollemiksen i en stor bakebolle og tilsett væsken. Elt deigen i 5-10 min.
3. I mellomtiden lager du fyllet. Bland sammen mykt smør, brunt sukker, kakaopulver og kanel i en bolle.
4. Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til en rektangel på 34x32 cm. Deigen er litt klissete, så bruk litt mel på benken.
5. Fordel fyllet jevnt utover deigen. Strø over hakket sjokolade. Skjær deigen i 8 strimler fra kortsiden, slik at du får 8 strimler på 4x34 cm. Det er enklest å bruke et pizzahjul.
6. Rull opp hver deigbit, og legg i en smurt ildfast form på 27x20 cm og dekk til.
7. Hev i 60-75 min til de har omtrent doblet i størrelse.
8. Forvarm ovnen til 200°C over- og undervarme. Stek kanelsnurrene i 24-25 min midt i ovnen. Umiddelbart etter steking kan du pensle smøret som ligger i bunnen over kanelsnurrene. Dette gir en ekstra fin glans.
9. Avkjøl litt i formen. Topp kanelsnurrene gjerne med litt melisglasur før servering.
Nyt!
Oppbevaring:
Dersom du ikke skal spise kanelsnurrene samme dag bør de fryses ned når de er avkjølt. La dem deretter tine helt i romtemperatur og rett før servering varmes de i ovnen på 180°C i 5-10 minutter.
Kommentarer
Skriv en kommentar