Kanelsnurrer med vaniljekrem

Kanelsnurrer med vaniljekrem

En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er igjen redningen, og du slipper unna med at de fleste av ingrediensene er i bakemiksen som igjen gjør hele prosessen enklere.

Denne søndagen ble det litt opprydding i kjøleskapet og jeg endret litt på ingrediensene basert på hva jeg hadde tilgjengelig, men gode det skal jeg love deg at de ble ;)

Dette trenger du til ca 12 snurrer:

  • 1 pose Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 150 gram naturell yoghurt (eller bruk kesam slik det står på bakemiksen)
  • 20 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 pk vaniljekrem Piano, eller lag den selv fra bunnen med denne oppskriften
  • Litt kanel
  • Egg til pensling (ikke nødvendig)
  • (Bakematte, bakespatel og kjevle)
  • Svensk perlesukker til pynt (ikke nødvendig)

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at yoghurt/kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. 
  • Ha gjerne litt ekstra mel tilgjengelig selvom det stort sett går fint uten.
  • Kjevle ut en rektangulær lei og smør vaniljekrem utover før du drysser kanel over.
  • Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp 12 like store biter
  • Kle et stekebrett med bakepapir, legg på snurrene og sett til ny heving.
  • Sett til ny heving, 30 min.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Pensle med egg og strø på perlesukker før du setter til steking i ca 25 min.
  • Avkjøles på rist 

God fornøyelse! :)

0 0
Feed