Kardemommekringle med pistasjfyll

Kardemommekringle med pistasjfyll

En miks, mange muligheter!! Søt Bakemiks er redningen, og med denne oppskriften kan du lage en rampete kringe, eller flere små stenger. Uansett så er det fylltet som gjør susen her

Dette trenger du:

  • 2 poser Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pk fersk gjær
  • 1 boks kesam (alternativt soyayoghurt)
  • 40 g smør
  • 4 dl melk
  • Egg til pensling (ikke nødvendig)

Til fyll trenger du:

  • 100 gram mykt smør
  • 2 ts kardemomme (har du tilgang til kardemommekjerner du kan male selv så er det helt klart det beste resultatet)
  • 2 ss rårørsukker eller vanlig raffinert sukker
  • 100 gram grovhakkede pistasjonøtter (usaltede!)
  • Melis til dekor

Dette gjør du:

  • Følg fremgangsmåten på baksiden av posen. NB! Husk at kesam varmes opp sammen med melk, og smør, for fingervarm temperatur før du rører ut fersk gjær.
  • La deigen heve godt, gjerne 1 time, i bakebollen. I mellomtiden finner du frem silikonmatte, kjevle og gjør klart fyllet.
  • Legg deigen på silikonmatten og elt litt sammen før du bruker kjevla til å kjevle ut et rektangel. Deigen skal ikke være klissete, men skulle den være det så har du litt ektra mel tilgjengelig til utbaking.
  • Smør på blandingen med smør, sukker og kardemomme og strø pistasjnøtter jevnt fordelt utover.
  • Rull så deigen sammen på langs til en lang pølse
  • Bruk en skarp kniv til å gjøre et snitt på langs med pølse men behold sidene hele. 
  • Kle et stekebrett med bakepapir og legg deigen oppå. Form så ønsket kringle ved å tvinne dette sammen. Det oppleves ganske klissete og ujevnt men det gjør ingenting, form den så godt du kan med hendene og sett til ny heving ca 30 min.
  • Pensle med sammenpisket egg (ikke nødvendig)
  • Sett ovnen på 180 grader og stek i ca 40-45 min, dekke gjerne til med bakepapir dersom den blir tidlig brun og viser tegn til godt stekt. 
  • Avkjøl på rist før du pynter med melisglasur og strør litt finkhakkede pistasjnøtter over. 

God fornøyelse! :)

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha