30/01/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Kikertpannekaker med revet gulrot
Hvis du ikke har oppdaget kikertmel ennå, bør du gå til innkjøp av dette næringsrike melet!
Kikertmel har et høyt protein- og fiberinnhold og en lav glykemisk indeks, noe som gir en langvarig metthetsfølelse og et stabilt blodsukkernivå. I tillegg inneholder det folat, vitamin B6, jern, magnesium, sink, kobber og selen.
Disse pannekakene er allergivennlige, enkle og raske å lage og smaker skikkelig godt! De blir nok også en favoritt hos barna, og er perfekte både til frokost og matpakken.
Du trenger (ca. 20 små pannekaker):
- 120 g Kikertmel
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 4 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2-3 ss lønnesirup eller kokossukker
- 80 g gulrot, finraspet
- 180 g vann
Dette gjør du:
1. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland sammen.
2. Tilsett lønnesirup (hvis du ikke bruker sukker), finraspet gulrot og vann. Bland til du har en jevn røre. La røren stå i 5-6 minutter for å tykne.
3. Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt kokosolje eller smør. Form små pannekaker (ca. 1 ss røre per stk) og stek i 4-5 minutter. Snu pannekakene og stek i 1-2 minutter på den andre siden.
4. Serveres og nytes umiddelbart, med ønsket topping.
Kommentarer
Skriv en kommentar