Kikertpannekaker med revet gulrot

Hvis du ikke har oppdaget kikertmel ennå, bør du gå til innkjøp av dette næringsrike melet!

Kikertmel har et høyt protein- og fiberinnhold og en lav glykemisk indeks, noe som gir en langvarig metthetsfølelse og et stabilt blodsukkernivå. I tillegg inneholder det folat, vitamin B6, jern, magnesium, sink, kobber og selen.

 

Disse pannekakene er allergivennlige, enkle og raske å lage og smaker skikkelig godt! De blir nok også en favoritt hos barna, og er perfekte både til frokost og matpakken. 

 

Du trenger (ca. 20 små pannekaker):

  • 120 g Kikertmel 
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2-3 ss lønnesirup eller kokossukker
  • 80 g gulrot, finraspet 
  • 180 g vann 


Dette gjør du:

1. Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland sammen. 

2. Tilsett lønnesirup (hvis du ikke bruker sukker), finraspet gulrot og vann. Bland til du har en jevn røre. La røren stå i 5-6 minutter for å tykne.

3. Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt kokosolje eller smør. Form små pannekaker (ca. 1 ss røre per stk) og stek i 4-5 minutter. Snu pannekakene og stek i 1-2 minutter på den andre siden. 

4. Serveres og nytes umiddelbart, med ønsket topping. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha