Knasende sprø knekkebrød

Knasende gode knekkebrød du enkelt baker selv og som gjør hverdagen litt bedre og mer smakfull. 

Og når du først er i gang kan du like godt lage dobbelt porsjon!

Du trenger:

  • 2 dl (125 gram) Maismel
  • 1 dl sesamfrø
  • 3 ss solsikkefrø
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 3 ss linfrø
  • 1/2 ts løpefrøskall/ fiberhusk
  • Havsalt
  • 3 ss olivenolje
  • 2 dl kokende vann

Dette gjør du:

Sett oven på 150 grader, over- og under varme. Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle, tilsett olivenolje og kokende vann. Bland godt sammen. Legg et bakeark på kjøkkenbenken og fordel deigen utover, legg et nytt bakepapir på toppen og bruk en kjevle til å kjevle massen jevnt utover. Forsøk å dekke hele bakearket med deig. Dra så bakearket over på et stekebrett og dryss litt havsalt over. Sett stekebrettet inn i ovnen og stek i 10 min. Ta ut brettet, bruk en pizzaskjærer til å dele opp i ønsket størrelse. Stek videre i ca 40-50 min til knekkebrødene har fått en gylden, brun farge. Ha så knekkebrødene over på en bakerist for avkjøling. Fjern bakepapiret for å få sprø knekkebrød.   
Oppbevares i en tett kakeboks.

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha