10/12/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Krumkaker fra boka Glutenfri Jul
Kardemomme, krumkakejern, julesanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode og sprø krumkaker.
Du trenger:
- 150 gram smør
- 3 egg
- 125 gram sukker
- 75 gram Bollemiks alt glutenfritt Havremel
- 75 gram potetmel
- 1/2 ts kardemomme
- ca 1/2 dl vann
Tips! Tilsett litt bringebærpure i røra for lett rosa krumkaker
Dette gjør du:
- Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett så avkjølt smør og de tørre ingrediensene, og tilslutt vann.
- Settes kaldt min 1 time
- Varm opp krumkakejernet og legg 1 ts med deig på jernet
- Stekes til de er gyldne og krummes med"krumkakekrummer" eller formes til søte skåler.
- Avkjøles på rist og oppbevares best i en tett kakeboks.
Tips! Unngå plastboks da kan krumkakene fort bli myke.
Tips! Stek krumkaken så tynne som mulig så de holder seg sprø. Dette sikrer du vet minst mulig vann i røra.
Kommentarer
Skriv en kommentar