10/12/2020 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Krumkaker glutenfrie så klart
Kardemomme, krumkakejern, julsanger og tente adventslys...
Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?
Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode, sprø krumkaker
Du trenger:
- 150 gram smør
- 3 egg
- 125 gram sukker
- 75 gram Søt Bakemiks fra Det Glutenfrie Verksted (denne erstatter Bollemiksen som er oppgitt i boka Glutenfri Jul)
- 75 gram potetmel
- 1/2 ts kardemomme
- ca 1/2 dl vann
Dette gjør du:
- Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis.
- Tilsett så avkjølt smør og de tørre ingrediensene, og tilslutt vann.
- Settes kaldt min 1 time
- Varm pp krumkakejernet og legg 1 ts med deig på jernet
- Stekes til de er gyldne og krummes med"krumkakekrummer" eller formes til søte skåler.
- Avkjøles på rist og oppbevares best i en tett kakeboks.
Tips! Unngå plastboks da kan krumkakene fort bli myke.
Kommentarer
Skriv en kommentar