Krumkaker fra boka Glutenfri Jul

Kardemomme, krumkakejern, julesanger og tente adventslys...

Baking av krumkaker kan være med på å gi deg litt ekstra julestemning i en ellers kanskje stresset førjulstid?

Prøv denne oppskriften og jeg kan garantere skikkelig gode og sprø krumkaker.

Du trenger:

  • 150 gram smør
  • 3 egg
  • 125 gram sukker
  • 75 gram Søt Bakemiks* fra Det Glutenfrie Verksted (denne erstatter Bollemiksen som er oppgitt i boka Glutenfri Jul)
  • 75 gram potetmel
  • 1/2 ts kardemomme
  • ca 1/2 dl vann

* Søt Bakemiks bytter du ut med glutenfri Havremel - litt smartere valg

Tips! Tilsett litt bringebærpure i røra for lett rosa krumkaker

 

Dette gjør du:

  1. Smelt smøret mens du pisker egg og sukker til eggedosis. 
  2. Tilsett så avkjølt smør og de tørre ingrediensene, og tilslutt vann.
  3. Settes kaldt min 1 time
  4. Varm opp krumkakejernet og legg 1 ts med deig på jernet
  5. Stekes til de er gyldne og krummes med"krumkakekrummer" eller formes til søte skåler.
  6. Avkjøles på rist og oppbevares best i en tett kakeboks. 

Tips! Unngå plastboks da kan krumkakene fort bli myke.

Tips! Stek krumkaken så tynne som mulig så de holder seg sprø. Dette sikrer du vet minst mulig vann i røra. 

0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha