30/04/2024 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Krutonger av surdeig
Surdeigsbrød holder seg best om du oppbevarer det i et kjøkkenhåndkle, eller en brødpose, på kjøkkenbenken de første dagene. Etter det kan du skjære opp i skiver og fryse ned.
Om du lar brødet bli liggende litt for lenge kan det fort enda opp litt for hardt og litt for tørt. Da er hjemmelagede krutonger en perfekt løsning.
Enkelt er det også!
Du trenger:
- En del gammel brød
- litt olje
- litt urter (bruk dine favoritter)
- litt havsalt
Dette gjør du:
Sett ovnen på 200 C.
Skjær opp og del brødet i passe store biter, ca like store. Bland olje, urter og litt havsalt i en bolle og tilsett tilslutt brødbitene. Mengden olje, salt og urter tilpasses etter hvor stor mengde krutonger.
Bland dette godt sammen og fordel over stekebrett kledd med bakepapir.
Stekes i 10-15 min.
Avkjøles lett mens du for eksempel lager deg en cæsarsalat.
Oppbevares i tett boks.
Kommentarer
Skriv en kommentar