28/03/2023 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Kvikk lunsj, glutenfri så klart!
Har du også savnet Kvikk Lunsj? For mange av oss blir det ikke Påske uten. Nå kan du endelig lage din egen glutenfri variant. Disse sprø kjeksene stekes i vaffeljern, dekkes av sjokolade og nytes best etter en herlig dag på fjellet i solveggen ☀️🐣 Perfekt til å ha i tursekken.
Du trenger (ca. 50 små kjeks):
- 60 g sukker eller lønnesirup
- 80 g smør eller kokosolje
- 90 g Focaccia miks
- 25 g Bokhvetemel
- 15 g mandelmel
- 30 g potetmel
- ½ ts bakepulver
- ½ ts vaniljepulver
- revet skall av 1 økologisk appelsin
- appelsinjuice eller vann
- 220 g sjokolade
Slik gjør du hvis du bruker sukker:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett revet appelsinskall og smuldre i smør/kokosolje.
2. Tilsett 40 g appelsinjuice/vann og kna deigen godt sammen. Hvis deigen er for tørr, tilsetter du litt og litt væske til du har en formbar deig. Deigen er litt smulete og skal ikke være for klissete.
Slik gjør du hvis du bruker lønnesirup:
1. Bland sammen de tørre ingrediensene. Tilsett revet appelsinskall og smuldre i smør/kokosolje.
2. Tilsett lønnesirup og bland med en slikkepott eller tresleiv. Tilsett noen dråper appelsinjuice/vann av gangen og kna for hånd for å samle deigen. Den er litt smulete og skal ikke være for klissete.
3. Legg et bakeark på kjøkkenbenken og klem deigen flat til 0,5 cm tykkelse. Det er enklere å gjøre det i flere omganger med mindre biter deig. Skjær deigen i biter som passer i ditt vaffeljern. Unngå å legg deigen på de områdene som skiller vaffelhjertene, kjeksen blir da så tynn at den knekker.
4. Stek kjeksene i et middels varmt vaffeljern til de er gyldne. Avkjøles på rist. Kjeksene blir sprø når de er avkjølt.
5. Smelt sjokoladen over et vannbad og dypp kjeksene i sjokoladen. Avkjøles på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kjølig i en lufttett boks. Nyt!
Tips! Disse kan du fint lage hele året - og ikke bare til påske. Perfekt turfølge :)
Kommentarer
Skriv en kommentar