Langpannebrød

Langpanne proteinbrød, glutenfritt så klart!

Er du på jakt etter en enkel løsning til glutenfritt brød om du skal på overnattingstur eller ønsker å forberede et godt holdbart brød du enkelt kan ta med deg? 

Prøv dette langpannebrødet, helt uten gjær og ferdig bakt på under 45 min. 

Smart løsning med disse små langpanneformene med lokk og håndtak - da kan du enkelt ta med deg hele formen : )

Du kan fint følge denne oppskrfiten å lage det som et brød i en vanlig brødform. Se tips under.

Du trenger:

  • 500 gram cottage cheese (to små bokser)
  • 300 gram Müsli med Chia*
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 4 egg
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3-4 ss frø som solsikkekjerner, chiafrø og hel bokhvete til pynt

 

Dette gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Bland cottage cheese, egg, bakepulver og salt i en bakebolle og kjør disse glatt ved hjelp av en stavmikser. 
  3. Bland så inn Müsli med Chia og solsikkekjerner
  4. Kle en liten langpanne, str 20x30 cm, med bakepapir og fordel røra i formen.
  5. Strø litt frø på toppen før du setter inn i ovnen og steker i ca 35 min på nederste rille. 
  6. Løft bakepapiret ut av formen og la brødet avkjøles på rist

Nytes!

*) du kan selvsagt erstatte Müsli med Chia med havregryn. Pass da på at du moser havregrynene litt før du blander det inn. Om du benytter Müsli med Chia får du i tillegg flere gode og nyttige råvarer som poppet quinoa og amaranth, bokhveteflak, linfrø og chiafrø. Dette gjør at du får med deg mer fiber og protein og færre karbohydrater.

Høres ut som en smart løsning synes jeg! 

 

Nesten samme oppskrift til en vanlig brødform, kun en liten justering; 

  • øk menge Müsli med Chia til 400 gram.
  • Stekes på 180 C varmluft, nederste rille i ca 45 min.
  • Avkjøles på rist. 
0
Feed

Skriv en kommentar