01/10/2019 av Det Glutenfrie Verksted 0 Kommentarer
Linfrøbrød fra boka Glutenfri Jul
Etter julekaker og ribbe kan det smake godt med noe litt sunnere.
Dette brødet smaker godt hele året rundt :)
Dette trenger du:
- 2 poser Focaccia miks (du trenger ekstra glutenfritt mel til å bake ut med, så det kan være lurt å ha 2 poser tilgjengelig, alternativt bruker du det du ellers bruker når du baker. Du trenger 1 pose til brødet)
- 1 pose tørrgjær eller 1/2 pk fersk
- 3,5 dl vann
- 150 gram kesam
- 20 gram smør
- 100 gram linfrø
- 300 gram vann
Dette gjør du:
- Start med linfrøene. Mål opp 100 gram linfrø og bland dette med 300 gram varmt vann. Kjør dette sammen i en stavmikser til det blir en seig røre. Visste du at linfrø blandet og løst opp på denne måten kan erstatte fiberhusk og være en bra erstatning når du baker glutenfritt? I tillegg frigjøres de vannløslige fiberne som sitter i skallet og dermed får du tilgang til mer fiber. Nyttig og bra!
- Sørg for at kesam, smør og vann holder lunken temperatur. Bland dette sammen med linfrø blandingen og tilsett 1 pose Focaccia miks. Blandes godt i kjøkkenmaskin, 5-1 min.
- La heve i bakebollen 30-45 min.
- Legg en silikonmatte på kjøkkenbenken og ha litt ekstra glutenfritt mel tilgjengelig. Ta deigen ut av bakebollen og bruk en bakespatel til å forme deigen. Synes du deigen er veldig løs tilsetter du ekstra mel og bretter dette inn i deigen.
- Sett til ny heving, ca 30 min. Jeg brukte en kakeform størrelse 24 cm, kledd med bakepapir. Formen holder deigen på plass og hindrer at den sklir for mye ut.
- Lag ett par snitt i deigen før du setter den inn i oppvarmet ovn på 215 grader, over- og undervarme, og stek midt i ovnen i ca 40 min.
- Avkjøles på rist.
God fornøyelse!!
Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe sammen med landslagstrener’n til Baker og Konditorlandslaget og da er det mange gode tips å ta med seg. Dette brødet er et av de!
Kommentarer
Skriv en kommentar